حسابداری چیست؟

حسابداری چیست

تعریف حسابداری

حسابداری به معنی ثبت و ذخیره اطلاعات مالی، تجزیه و تحلیل و ارائه نتایج به ‌صورت گزارش‌های تخصصی به مدیران سازمان ها، شرکت ها و مجموعه ها ( درون سازمانی و برون سازمانی ) جهت تصمیم گیری مناسب و به‌مو‌قع است؛ گزارش‌هایی که بتوانند وضعیت مالی یک شرکت را با زبان مشخص و استاندارد  به تمامی استفاده‌کنندگان این گزارش‌ها انتقال دهند. گزارش‌های مالی بیانگر وضعیت شرکت، درآمدها، هزینه‌ها، دارایی‌ها، سرمایه‌ها، بدهی‌ها و حقوق صاحبان سهام یک شرکت هستند.

نکته ی مهم ضرورت وجود حرفه حسابداری در هر کسب‌وکاری است. در حقیقت حسابدار حرفه ای یکی از عوامل موثر در بقای هر کسب‌وکاری است.

تاریخچه حسابداری

حسابداری مدرن برای اولین بار با تعریف واژه تراز و تعادل در حساب‌ها توسط پاچیولی در سال 1494 مطرح شد.
درگذشته  به‌صورت تجربی آموزش داده می‌شد، اما امروزه تحصیلات دانشگاهی نیاز یک حسابداراست. زیرا گزارش‌های فردی که تحصیلات دانشگاهی ندارد، طبق استاندارد نیست و آن فرد بیشتر به‌عنوان دفتردار است تا حسابدار.
از سال 1345 در آموزشگاه حسابداری شرکت ملی نفت ایران و بعدازآن در دانشگاه تهران شروع به کارکرد و در حال حاضر در بسیاری از دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی در مقاطع مختلفی آموزش داده می‌شود.

حسابدار کیست؟

یک حسابدار تمام هزینه ها، درآمد ها، سرمایه ها و اطلاعات و معاملات انجام شده را محاسبه، ثبت و گزارش می کند و با ارائه گزارشات و تحلیل و بررسی شرایط اقتصادی در هر کسب‌وکاری، اطلاعات لازم را در اختیار تمامی مدیران و ذینفعان اقتصادی قرار می‌دهد. در واقع یک زبان مشترک است، رابط تمامی بخش‌ها، مشاغل، فعالیت‌ها و افراد است.

مهارت های لازم

علاقه داشتن به ریاضیات نکته ی مهمی است زیرا با توجه به ماهیت کمی حسابداری، پیش‌نیازهای اولیه برای تحصیل در این رشته پیش‌نیاز ریاضی است. لذا این رشته دانشگاهی برای افرادی مناسب است که بتوانند به طور مکرر با اعداد ارتباط داشته و قدرت تجزیه و تحلیل آن‌ها را داشته باشند.

علاقه‌مندی به فضای مالی یک شرکت و مدیریت گزارشگری‌های مالی آن و خلاقیت و نوآوری‌های اقتصادی می‌تواند در موفقیت و نتیجه گرفتن حسابداران موثر باشد.

با توجه به پیشرفت سریع علم و وارد شدن تکنولوژی به زندگی روزمره و کسب و کارها لازمه دیگر برای دانشجویان آشنایی و شناخت نرم‌افزارهای حسابداری است. در دنیای کنونی عملاً مجموعه‌های گوناگون برای پیاد‌ه‌سازی گزارش‌های گوناگون مالی خود مجبور به استفاده از نرم‌افزارهای حسابداری مختلف هستند، از همین رو، آشنایی با نرم‌افزارهای حسابداری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

حسابدارها ساعت‌های زیادی را بر روی یک صندلی و پشت میز می‌گذرانند و کسی که می‌خواهد حسابدار شود باید تحمل این کار را هم داشته باشد، البته علاقه داشتن سختی های کار را شیرین می کند.

دروس تخصصی و پایه

دروس‌ پایه‌ رشته :

  1. روانشناسی عمومی
  2. جامعه شناسی
  3. اصول علم اقتصاد
  4. ریاضیات پایه
  5. ریاضیات کاربردی
  6. آمار کاربردی
  7. مبانی کاربرد کامپیوتر
  8. پژوهش و عملیات
  9. مدیریت تولید
  10. حقوق بازرگانی
  11. پول و ارز بانکداری
  12. مبانی سازمان مدیریت
  13. توسعه اقتصادی
  14. مالیه عمومی
  15. روش تحقیق

دروس‌ تخصصی‌ رشته :

  1. اصول حسابداری
  2. حسابداری میانه
  3. حسابداری پیشرفته
  4. حسابداری صنعتی
  5. حسابرسی
  6. حسابداری مالیاتی
  7. اصول تنظیم و کنترل بودجه
  8. مدیریت مالی
  9. مباحث جاری حسابداری
  10. متون حسابداری

گرایش ها

  •  مالی
  •  عمومی
  • دولتی
  • مدیریت
  • مالیاتی
  • بهای تمام شده
  • حقوقی
  • حسابرسی

موقعیت شغلی

این رشته از جمله مشاغل ضروری هر کسب‌وکاری است زیرا مجموعه‌ها و شرکت‌ها، حداقل برای تهیه اظهارنامه مالیاتی، به حسابدار نیاز دارند و به همین علت موقعیت‌های شغلی بسیاری برای یک تخصص فراهم است. پس اگر شما به این شغل علاقه مند هستید و قصد انتخاب رشته دارید به هیچ عنوان نگران آینده شغلی خود نباشید.

دسته بندی مقاله : آموزش حسابداری

آرمین خیراندیش

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی

نظرات کاربران

با تشکر از نظر شما دوست عزیز